Pórkový krém s javorovou slaninou za tepla i za studena

Léto už se asi definitivně převaluje v podzim a pro toto období mám v zásobě skvělou polévku. V letních parnech se člověku chce jíst nejlépe lehká a studená jídla. Protože miluju polévky všeho druhu, tak takové gazpacho je moje jasná volba, ale to není jediná polévka, která se dá jíst studená. Výborný je třeba tento pórkový krém, kterému se říká také Vichyssoise. Ať už tuto polévku servírujete teplou v sychravém počasí nebo ve vedru studenou, dozajista si na ní pochutnáte. A mnohem víc, pokud k ní podáte javorovou slaninu, která jí dodá parádní šmrnc. V podzimním počasí miska této horké polévky se slaninou bezvadně zahřeje. (Pokračování textu…)

Source: Pórkový krém s javorovou slaninou za tepla i za studena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *